20 g sušených hřibů namočíme na půl hodiny do 250 ml teplé vody. Potom je slijeme, vymačkáme a nakrájíme, vodu nevyléváme. Na dvou lžících olivového oleje necháme zesklovatět cibuli a dva stroužky česneku, vložíme houby a opražíme. Přidáme 200 g oloupaných a pokrájených rajčat (já použila svoje zamražená divoká rajčata, která se ani neloupou, ani nekrájí) a 120 g spařeného baby špenátu. Okořeníme dobromyslí a šalvějí, podlijeme vodou z hub a deset minut společně odkryté dusíme, občas promícháme. 200 g bylinkového tofu rozmixujeme dohladka s 200 ml mandlové smetany, rozmícháme do omáčky a prohřejeme. Nakonec dosolíme nebo ochutíme tamari omáčkou, která sůl nahradí a je zdravá. Podáváme s celozrnnými semolinovými špagetami.
více ZDE
Vypadá to výborně! Hub máme letos nasušených hromady. Na podzim byla výborná úroda.
OdpovědětVymazat