100 g hnědé čočky namočíme přes noc do vody, druhý den vodu vyměníme a čočku uvaříme do měkka.
V hrnci rozehřejeme tři lžíce panenského slunečnicového oleje a osmahneme na něm jednu velkou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vsypeme 60 g celozrnné špaldové mouky a zlehka pár minut opékáme. Do hrnce přidáme jednu mrkev, čtvrtku celerové bulvy a jednu malou červenou řepu, všechno nastrouhané na nudličky a půlku pórku nakrájeného na kolečka. Čočku slijeme a vodu, ve které se vařila, doplníme do 2 litrů a zalijeme jí zeleninu v hrnci. Okořeníme dobromyslí, přidáme dvě kostky dobrého zeleninového bujónu bez palmového oleje, např. značku Bio Natur Compagnie, a vaříme asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec vmícháme uvařenou čočku, necháme přejít varem, ochutíme dvěma prolisovanými stroužky česneku, případně dosolíme a podáváme.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat