Luxusní a delikátní dezert.
250 g mrkve nastrouháme najemno a promícháme se šťávou z jednoho citrónu a 250 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů. Uvaříme jednu středně velkou červenou řepu (250 g), oloupeme ji a rozmixujeme spolu s jedním banánem, 100 ml ovesného mléka, 50 ml panenského slunečnicového oleje a 100 g předem namočených a scezených datlí.
V míse promícháme 300 g celozrnné špaldové mouky, 100 g polohrubé bílé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, půl lžičky jedlé sody, 50 g tmavého třtinového cukru Muscovado (nebo jakéhokoliv oblíbeného cukru) a 40 g kukuřičného škrobu.
Do mísy s mrkví vmícháme postupně rozmixovanou řepu a moučnou směs. Těsto rozetřeme do menšího vymaštěného a vysypaného pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 50 – 60 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout a potřeme krémem: 200 g přírodního tofu rozmixujeme s 100 ml kokosového smetany, 60 g kokosového krému (prodávají ho v tuhých bločcích), 60 ml agávového sirupu, šťávou z půlky citrónu a sáčkem škrobového ztužovače šlehačky. Necháme dobře vychladit a krájíme.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat