Vynikající lehoučký dortík.
V míse promícháme 160 g hladké pšeničné mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, dvě lžičky kypřicího prášku a půl lžičky mletého kardamomu. V odměrce rozšleháme 80 ml panenského slunečnicového oleje, 130 ml ovesného mléka a 60 g agávového sirupu. Tekutou složku promícháme se sypkou, těsto rozprostřeme do vymaštěné koláčové formy (asi 20 cm) a pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Necháme vychladnout a připravíme si krém.
200 g přírodního tofu rozmixujeme dohladka s jedním avokádem, pěti lžícemi kukuřičného sirupu (nebo jiného sirupu nebo cukru), šťávou z jednoho citrónu a lžičkou mleté vanilky. Krémem potřeme korpus, poklademe rybízem (čerstvým nebo zmraženým) a zalijeme želé připraveným z 250 ml jablečno-řepné šťávy (nebo ovocného džusu) svařené se třemi lžícemi kukuřičného škrobu. Dáme dobře vychladit.
více ZDE
Opravdu vynikající lehoučký moučník do teplých dnů! Jak už je mým zvykem, upravila jsem si ingredience k obrazu svému, nicméně výsledek byl obrazně a zajisté i chuťově totožný s fotkou výše ;-) Avokádový krém jsem osladila jen lžicí medu a želé jsem vyrobila z agaru. Jinak jsem pekla v dortové formě o průměru 26cm a bylo to akorát, přesně jako je na obrázku, jen na želé jsem dala víc šťávy (cca 400ml).
OdpovědětVymazat