PIVNÍ HALUŠKY S HOUBOVOU OMÁČKOU

20 g sušených hub namočíme na hodinu do vlažné vody. Houby scedíme (vodu uchováme) a nakrájíme.
V míse promícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, 300 g bílé hrubé mouky, lžičku soli, 60 g Hrašky rozmíchané ve 120 ml vody a 350 ml piva. Těsto necháme půl hodiny odležet a mezitím připravíme omáčku: Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme houby a za stálého míchání je opražíme. Okořeníme lžičkou sušené šalvěje, přidáme 400 g pokrájených rajčat (já použila zamražená divoká rajčátka), podlijeme 100 ml vody z hub a dvacet minut dusíme. Zalijeme 250 ml mandlové smetany (štítek Ostatní pokusy nebo koupenou), do které jsme rozkvedlali lžíci cizrnové mouky (můžeme zahustit čímkoliv jiným, jak jsme zvyklí) a pět minut povaříme. Nakonec osolíme nebo ochutíme tamari omáčkou.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a sítem na halušky protlačujeme těsto, je to fuška, pěkně se zapotíte. Vaříme asi tři minuty od vyplavání na hladinu.
Můžeme promíchat a zapéct posypané rostlinným parmazánem nebo podávat ihned.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat