CIBULOVÁ OMÁČKA

Půl kila cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce panenského olivového oleje, přidáme cibuli, zasypeme lžící mleté papriky a půl lžičkou chilli a necháme zesklovatět, ne zhnědnout. Nadrobno nakrájíme snítku libečku a vmícháme ji k cibuli spolu s 50 g celozrnné špaldové mouky, osolíme a zalijeme 800 ml ovesného nebo jiného rostlinného mléka a vaříme deset minut. Hotovou omáčku okyselíme jablečným octem a vmícháme sekanou pažitku. Podáváme s pečenými brambory a italským zelným salátem z mladého zelí.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Cibulovou polévku máme rádi, tak proč nevyzkoušet i omáčku, že ?
    Díky za bezva recepty. Jen u nás není nikdo vegetarián, takže já si budu trochu upravovat, aby mi to pánové snědli :o)).
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat