ČOČKA DUŠENÁ SE ZELENINOU

Přes noc namočíme půl kila čočky, druhý den scedíme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm čtyři nakrájené stroužky česneku a polévkovou lžíci koření na tajine (paprika, římský kmín, koriandr, zázvor, pepř, skořice, kurkuma…). Necháme rozvonět, vsypeme čočku a deset minut za občasného míchání opékáme. Nastrouháme nahrubo jednu cuketu a nakrájíme jednu červenou papriku na kostky, spaříme a oloupeme čtyři rajčata (nebo použijeme zavařená) a vše vmícháme k čočce. Zalijeme 400 ml horké vody, zamícháme, a přiklopené dusíme doměkka, trvá to asi 20 minut. Na závěr pokličku sejmeme a necháme odpařit zbylou tekutinu.
Ochutíme tamari a umeoctem, pokud nemáme, postačí sůl a ocet nebo citrónová šťáva. Podáváme se salátem a ozdobené řeřichou, petrželkou nebo pažitkou.



více ZDE

5 komentářů:

  1. Opět ukládám, luštěniny máme rádi a určitě uvařim.
    Jsem moc ráda, že jsem Vás objevila :-).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Čočku můžu, díky za receptík:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna z nejlepších úprav čočky! Zrovna jsem dojedla a moc jsem si pochutnala!

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes uvareno , i se salátem .. Moc nám chutnalo , dekuji :)

    OdpovědětVymazat