Oblíbená omáčka v trochu novém kabátku. Je navíc bezlepková a můžete ji samozřejmě podávat s knedlíkem nebo s bramborami jak to máte rádi. My rajskou jíme odjakživa s rýží
Na dvou lžících oleje nebo rostlinného másla necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme dva bobkové listy, 10 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření, 700 g oloupaných a nakrájených rajčat (čerstvých nebo konzervovaných) a 10 předem namočených a nakrájených sušených rajčat. Osolíme, zalijeme 250 ml zeleninového vývaru nebo vody a vaříme půl hodiny. Vyjmeme koření a rozmixujeme ponorným mixérem. 3 – 4 lžíce hladké kukuřičné mouky rozmícháme v troše vody a vlijeme do polévky. Krátce povaříme do zhoustnutí, odstavíme a dochutíme rýžovým sirupem (nebo cukrem) a jablečným octem, případně dosolíme. Podáváme se seitanem.
Žádné komentáře:
Okomentovat