PIZZA S KYSANÝM ZELÍM

Výborná!
V míse promícháme 400 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, 1 lžíci instantního droždí, 4 lžíce olivového oleje a 180 – 200 ml vlažné vody. Vyklopíme na vál a rukama důkladně zpracujeme v pružné, nelepivé těsto. Vrátíme do mísy, zakryjeme ubrouskem a necháme 45 minut kynout v teple. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme do tenka na plechu vyloženém pečicím papírem. Necháme mírně zvýšené okraje. Metličkou rozšleháme 200 ml mandlové smetany, 1 lžíci mleté papriky, ½ lžičky soli a čerstvě mletý pepř. Každou placku potřeme čtyřmi lžícemi této směsi a poklademe celkem 80 – 100 g kysaného okapaného bílého zelí, 150 g rajčat, 150 g hrášku (čerstvého či mraženého), 1 velkou cibulí nakrájenou na kolečka a jednou malou nakrájenou cuketkou. Pokapeme zbylou ochucenou smetanou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi dvacet minut až půl hodiny. Dáváme pozor, abychom nepřipálili.


Žádné komentáře:

Okomentovat