ČOČKA S PEČENÝM CELEREM

Výborné pochutnání pro milovníky čočky a celeru, což jsem přesně já!
200 g hnědé čočky namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa, druhý den propláchneme, vrátíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Scedíme a cibuli vyhodíme. Vrátíme do hrnce a zalijeme 200 ml sojového kysaného nápoje, ve kterém jsme metličkou rozšlehali 3 lžičky hladké kukuřičné mouky. Vmícháme oloupané a nakrájené rajče, osolíme a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme 100 g zeleného hrášku čerstvého či mraženého, dvě lžíce sekaného kopru a snítku sekaného libečku. Ochutíme jablečným octem. Už nevaříme, pouze prohřejeme.
300 g celeru nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do pekáčku, osolíme, vmícháme lžičku rapadury (nebo cukru) a pokapeme dvěma lžícemi olivového oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut. Občas během pečení promícháme.



Žádné komentáře:

Okomentovat