EXOTICKÝ KVĚTÁK

Výborné zeleninové jídlo, doporučuji. Dělávám ho v různých obměnách už dlouho a ještě se nám neomrzelo.
V pánvi WOK rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a necháme na něm změknout cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme lžičku kari koření a po chvíli dvě mrkvě nakrájené na nudličky a jednu menší hlávku květáku rozebranou na růžičky. Osolíme, podlijeme sběračkou zeleninového vývaru a dusíme do poloměkka, zelenina se v žádném případě nesmí rozvařit, ale zůstat křupavá. Vmícháme plechovku ananasu a 100 ml mandlové smetany a prohřejeme. Odstavíme a okyselíme asi dvěma lžícemi citrónové šťávy. Podáváme s dušenou jasmínovou rýží a salátem.


1 komentář: