EXOTICKÝ KVĚTÁK

Výborné zeleninové jídlo, doporučuji. Dělávám ho v různých obměnách už dlouho a ještě se nám neomrzelo.
V pánvi WOK rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a necháme na něm změknout cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme lžičku kari koření a po chvíli dvě mrkvě nakrájené na nudličky a jednu menší hlávku květáku rozebranou na růžičky. Osolíme, podlijeme sběračkou zeleninového vývaru a dusíme do poloměkka, zelenina se v žádném případě nesmí rozvařit, ale zůstat křupavá. Vmícháme plechovku ananasu a 100 ml mandlové smetany a prohřejeme. Odstavíme a okyselíme asi dvěma lžícemi citrónové šťávy. Podáváme s dušenou jasmínovou rýží a salátem.


2 komentáře:

  1. Vypadá to skvěle, brzo vyzkouším :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tento květáček někdy vyzkouším. Jen by to chtělo prvně pořídit nějaké kempingové vybavení, protože to, co máme doma už je hrozně staré. Dostala jsem tip od kamarádky, které jezdí často někam do kempů na věci z https://www.naturehikecz.cz. Prý si tam opravdu vyberu a budu nadšená z těch cen. Tak pojďte vybírat se mnou.

    OdpovědětVymazat