KROUPY S DÝŇOVOU OMÁČKOU

Je to jedno z takových těch zdravých jídel, takže lidem, kteří nemají návyk, nemusí příliš chutnat. My jsme to snědli docela s chutí a hlavně se zaradovala naše játra  
200 g ječných krup namočíme přes noc do teplé vody se lžíci jablečného octa (kvůli fytáze) a druhý den je po propláchnutí uvaříme ve 400 ml osoleného zeleninového bujónu spolu se 150 g spařeného a nakrájeného špenátu.
Na dvou lžících oleje necháme změknout cibuli a stroužek česneku, okořeníme kurkumou, přidáme 300 g papriky a 400 g dýně hokaido a jedno jablko, všechno nakrájené na kostičky. Podlijeme 150 ml horké vody nebo vývaru, osolíme a dusíme doměkka. Ve 200 ml ovesné smetany rozšleháme metličkou 1 - 2 lžíce kukuřičné hladké mouky a pět minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a ochutíme citrónovou šťávou podle chuti.



Žádné komentáře:

Okomentovat