Kdybyste měli chuť trochu upgradovat tenhle všem důvěrně známý moučník, zkuste tuhle verzi, zaručeně nebudete litovat.
Nejlepší je samosebou domácí lístkové těsto, můžete ale klidně použít koupené.
700 g na kostičky nakrájených jablek vložíme do rendlíku spolu se 60 g arašídového másla, dvěma lžícemi rumu, dvěma lžícemi rapadury (nebo cukru) a dvěma lžícemi kdoulové šťávy (nebo citrónové šťávy). Dusíme, dokud se arašídové máslo s jablky nespojí a nevytvoří krémovou (ne však rozvařenou!) náplň. Plát lístkového těsta posypeme kukuřičnou strouhankou nebo jemně mletými ovesnými vločkami a poklademe jablečnou náplní. Zatočíme nebo z obou stran přehneme ze stran, podle toho, jak to máme raději. Šál přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rumem a pečeme při 200 stupních dozlatova. Množství jablek je na jeden šál.
Pěkný den, paní Evo,
OdpovědětVymazatzní to přímo skvěle, určitě co nejdříve vyzkouším, protože štrúdl se u nás doma těší velké oblibě! :)
Krásné listopadové dny, Peťka :)
Tak to vypadá velmi chutně, určitě obměnu zkusím, štrůdl milujeme doma všichni :)
OdpovědětVymazatMěla jsem chuť upgradovat a zaručeně jsem nelitovala, přesně jak píšete ;-) K arašídovému máslu jsem přidala i trochu domácího másla z vlašských ořechů a navíc jsem dosladila pokrájenými rozinkami a povrch náplně poprášila skořicí, která mi ke štrůdlu neodmyslitelně patří. Těsto domácí, nikoli však lístkové, a výsledný moučník zatím každému moc chutnal :-) Velice děkuji za upgrade!
OdpovědětVymazat