Houby, houby a zase houby. Mýlím se, když řeknu, že letošní konec léta a podzim je pro každého z nás provázený vůní a chutí hříbků, křemenáčů, ryzců, holubinek, bedel, klouzků a masáků? Když jdeme do lesa, musíme dělat, že je nevidíme
Co s nimi ještě kromě sušení na zimu, obalování nebo smaženice? Zkusila jsem je upéct se seitanem.
Půl kila seitanu (nejlépe toho domácího) nakrájíme na kostky a promícháme s jednou velkou nakrájenou cibulí, půl kilem krájených hříbků, solí a kmínem. Směs vložíme do pekáčku s rozpuštěným rostlinným máslem nebo olejem, trochu podlijeme vývarem ze seitanu a pečeme v troubě při 180 stupních asi hodinu bez pokličky. Občas promícháme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat