POLÉVKA S ŘEPOU A VEJCI

Tahle polévka je nejlepší vychlazená, ale i teplá vám bude chutnat.
Půl kila oloupané červené řepy nakrájíme na kostičky, v hrnci zalijeme 1 l vody se lžící jablečného octa a půl hodiny vaříme doměkka a ochutíme umeoctem a rýžovým sirupem (nebo cukrem). Můžeme dosolit. 200 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor uvaříme ve slané vodě s kmínem a slijeme. 4 vejce uvaříme natvrdo, 2 sterilované okurky nasekáme nadrobno. Do talířů rozdělíme vařenou řepu i s vodou, ve které se vařila, posypeme bramborami, okurkou a vejci a nakonec ozdobíme dvěma lžícemi kysaného sojového nápoje a koprem.


2 komentáře:

  1. ...několik posledních vašich receptů obsahuje "kysaný sojový nápoj" - je vidět, že jste si ho velmi oblíbila ;-))) Kupujete ho v nějakém obchodním řetězci? Já na něj jednou náhodně narazila v jednom obchůdku se zdravou výživou, od té doby jsem ho nikde neviděla :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je stále ta jedna lahev :) Přivezla mi ho kamarádka z Brna

      Vymazat