ČERNÝ RYBÍZ ZASTUDENA

Doufám, že už vás zatím moje marmelády nenudí. Ještě budou 
Kilo černého rybízu dáme do mixéru a mixujeme a mixujeme a mixujeme dohladka. Vsypeme kilo přírodního cukru a opět mixujeme, měla by vzniknout tmavě rudá hustá pasta. Nalijeme ji do vyvařených skleniček, převážeme celofánem a uklidíme do sklepa. A teď se děj vůle boží. Je to starý babičkovský recept a já tedy předpokládám, že babičky věděly, co a jak a že rybíz za měsíc nevyhodím plesnivý!

3 komentáře:

  1. Zhruba před dvaceti lety jsem takovou marmeládu dělala. Vydržela poměrně dlouho, nezplesnivěla, přes zimu do jara jsme ji snědli... :-)
    Myslím, že nemusíte mít strach
    Ludmila

    OdpovědětVymazat
  2. Zkusila jsem z červeného, chuťově výborná! Tak také budu doufat, že to přežije :) Děkuji za recept! Míša

    OdpovědětVymazat