DUŠENÁ CUKETA

V létě jsou prostě cuketové hody, s tím se nedá nic dělat. A tohle jídlo je prosté a chutné, vážně.
Jednu velkou cuketu vydlabeme a oloupeme, pokud je to třeba. Nastrouháme ji na nudličky a v míse promícháme se lžičkou soli. Po chvíli pustí vodu, tak ji přecedíme a vymačkáme.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a zlehka na něm osmahneme 5 lžic hladké celozrnné špaldové mouky. Jíšku zředíme 300 ml dobrého zeleninového vývaru a krátce povaříme. Přidáme cuketu a společně dusíme ještě deset minut. Vmícháme 200 ml ovesné smetany, prohřejeme, odstavíme a ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme s vařenými bramborami a salátem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat