HRADECKÁ BUBLANINA PODLE ANUŠE KEJŘOVÉ

Je jako peřinka a úplně bez tuku.
V míse rozšleháme 250 ml ovesného mléka, 60 g moučkového cukru, mletou vanilku, lžičku strouhané citrónové kůry, 170 g polohrubé mouky, špetku soli a 5 žloutků. Z 5 bílků ušleháme tuhý sníh, který po částech vmícháme do těstíčka. Těsto rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme ovocem (třešněmi, jahodami, malinami, pokrájenými meruňkami, borůvkami a podobně) a pečeme při 160 stupních asi 30 minut do růžova.


více ZDE

4 komentáře:

  1. dobr večer. Jak si udělám ovesné mléko? Kokosové jsem ulž zkoušela ale ovesné zatím ne. Omlouvám se že se budu občas hloupě ptát, ale začínám přecházet na vaši kuchyni, protože jsem zjistila, že se mi po ní zlepšuje hladina cukru v krvi. Děkuji za odpověd.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, recept je zde: https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu/photos/a.416158538435361.106838.346774498707099/725879497463262/?type=3&theater

      Smazat
  2. Děkuji, večer si namočím vločky a udělám ho.

    OdpovědětSmazat
  3. Dnes jsem upekla a moc nám chutná, jen jsem dala normál mléko :-).

    OdpovědětSmazat