ZAPEČENÝ TEMPEH S JAPČIŠŤATY

Výtečná variace na starý krkonošský recept.
V pekáčku rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm 4 velké cibule pokrájené na půlkolečka a 4 pórky nakrájené na špalíčky. Osolíme, přidáme lžíci mleté papriky, deset pokrájených šalvějových lístků, opepříme, zalijeme 120 ml zeleninového vývaru a vmícháme dvě oloupaná jablka nakrájená na tenké plátky. Odstavíme, poklademe 200 g uzeného tempehu, který jsme na drobno nakrájeli a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny. Podáváme s chlebem.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Recept je zajímavý, ale nevím co je to temphel a kde se kupuje a na co vše jde využít. Děkuji za odpověd.

    OdpovědětSmazat