JEČNÉ DROBENÍ S TEMPEHEM

Před sto lety se tohle jídlo v Krkonoších vařilo se slaninou, nikoliv s tempehem, ale chuť bude velmi podobná. Musíte mít s přípravou tohohle jídla trochu trpělivost, nastojíte se u plotny 
Od kamarádky jsem dostala ječmen a pořád jsem přemýšlela, co s ním. Včera jsem ho tedy pomlela na hrubou mouku a připravila tohle zvláštní, prosté a chutné jídlo.
300 g ječné hrubé mouky pražíme na suché pánvi, dokud nezrůžoví a nezačne vonět. Trvá to opravdu dlouho, klidně půl hodiny a neradím vám, abyste přestali míchat. Osolíme a postupně přiléváme 500 ml vroucí vody. Vždy dobře promícháme, než přilijeme další, abychom vytvořili drobení, nikoliv jeden knedlík. Jakmile jsme spokojeni s konzistencí, odstavíme a promícháme s 200 g uzeného tempehu a čtyřmi cibulemi, které jsme pokrájeli a dozlatova opekli na třech lžících oleje. Nakonec vmícháme svazek petrželky a podáváme s kvašenou zeleninou, zeleninovým salátem nebo alespoň s kyselými okurkami. Zeleninu doporučuji rozhodně nevynechávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat