KUCMOUCH S PADANKAMA

Hádejte, odkud je recept? Mnozí určitě poznali, že z Podkrkonoší 
V receptu se píše, že lžící vykrajujeme noky, to je bohužel úplný nesmysl, protože vznikne prostě kaše. Samotná, jen tak s opraženou strouhankou, je to opravdu dosti chudé a nikterak výjimečné jídlo, ale jako příloha třeba k pečenému tempehu může být vynikající! Napadlo mě, jak dříve lidé, a především ti v chudších oblastech naší země, jedli opravdu skromně a jak jsme rozcapený.
Půl kila oloupaných brambor nakrájíme na kostičky a dáme vařit do většího množství vody se špetkou soli. Po 10 minutách varu přidáme půl kila oloupaných a nakrájených jablek a dovaříme doměkka. Vodu slijeme a mačkadlem na brambory dobře rozmačkáme. Omastíme dvěma lžícemi rostlinného másla, osolíme a na talíři sypeme nasucho opraženou strouhankou.



4 komentáře:

  1. Naprosto s Vámi souhlasím. Zrovna nedávno jsme doma debatovali o tom, jak naši předkové dokázali žít z mála..a jak my jsme dneska rozežraní

    OdpovědětSmazat
  2. My z Podkrkonoší říkáme „kucmoch"...;)

    OdpovědětSmazat