RANNÍ KAŠE Z QUINOY

Quinoa je taková módní potravina, ale je údajně velmi zdravá, dokonce se považuje za takzvanou superpotravinu. Tak proč ji čas od času nevyzkoušet? Můžete ji použít nejen do zeleninových salátů nebo karbanátků, ale je výborná i nasladko.
Na jednu porci kaše propláchneme 50 g bílé quinoy (lépe se rozváří než černá nebo červená) v cedníku a namočíme ji přes noc do vody. Ráno ji přecedíme a znovu dobře propláchneme, zbavíme ji hořkých saponinů. Vložíme do rendlíčku, zalijeme 200 ml rostlinného mléka (výborné je mandlové nebo kokosové) a na mírném ohni vaříme půl hodiny spolu s hrstí hrozinek. Na talíři zdobíme 100 g předem namočených a propláchnutých vlašských ořechů a nakrájeným jablkem. Sladíme třeba datlovým sirupem.


1 komentář:

  1. ...mandlové ani kokosové mléko nebylo po ruce, tak jsem si poradila jinak - quinou jsem vařila s ovesným mlékem a mletým kokosem a také jedním hřebíčkem, rozinky jsem nahradila sušenými švestkami a s čerstvým jablíčkem na závěr to byla náramná dobrota a lahodná obměna k naší každodenní ovesné kaši ;-) Děkuji!

    OdpovědětVymazat