JABLEČNÝ DORT

Rychlý, snadný a výborný.
V míse promícháme 160 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 80 g kokosového cukru (nebo obyčejného cukru), 20 g (3 lžíce) kakaa, 2 lžičky kypřicího prášku, lžičku mleté vanilky a lžičku skořice. V 200 ml ohřátého sojového (nebo jiného rostlinného) mléka rozšleháme 60 ml slunečnicového oleje, lžíci rumu a 40 g (2 vrchovaté lžíce) vanilkové Hrašky. Tekutou složku vmícháme do sypké a nakonec zamícháme 200 g nahrubo nastrouhaných jablek. Těsto navrstvíme do vymaštěné dortové formy (20 cm) a pečeme při 180 stupních 30 – 40 minut podle zkušenosti s vlastní troubou. Stav upečení kontrolujeme pomocí špejle. Vychladlý dort rozkrojíme, potřeme jablečnými povidly a ozdobíme čokoládovou polevou a ořechy.


3 komentáře:

  1. Paní Evo,lze vynechat v tomto receptu rum?Možno nahradit rostlinným mlékem?Děkuji za odpověď.

    OdpovědětSmazat
  2. Paní Evo,lze vynechat v tomto receptu rum?Možno nahradit rostlinným mlékem?Děkuji za odpověď.

    OdpovědětSmazat