CELOZRNNÁ PIZZA S BROKOLICÍ A ŠPENÁTEM

Výborná vegan zeleninová pizza, kdyby takovou dělali v pizzeriích, jásala bych 
V míse promícháme půl kila celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, polévkovou lžíci instantního droždí, 80 ml panenského slunečnicového oleje a 250 ml vlažné vody. Vyklopíme na vál a rukama dobře zpracujeme pružné nelepivé těsto a vrátíme je do mísy. Potřeme olejem, zakryjeme a necháme v teple hodinu kynout.
Mezitím si připravíme náplň: spaříme 400 g čerstvého špenátu, pokrájíme ho a se špetkou soli deset minut podusíme. Vymačkáme vodu a prozatím odložíme stranou. Hlávku brokolice rozebereme na růžičky a uvaříme je v páře doměkka.
Promícháme 200 ml ovesné smetany, vrchovatou lžíci Ajvaru a půl lžičky soli. Nastrouháme najemno 150 g veganského sýra.
Z vykynutého těsta rozválíme dvě placky na plech a každou z nich potřeme smetanovou směsí (polovinu necháme na závěrečné pokapání), poklademe růžičkami brokolice, špenátem a strouhaným sýrem a pokapeme druhou půlkou ochucené smetany. Pečeme při 200 stupních, dokud okraje nezrůžoví.



Žádné komentáře:

Okomentovat