BÁBOVKA S MOŠTEM

V jedné nádobě promícháme 150 g celozrnné špaldové mouky, 150 g polohrubé bílé mouky, špetku soli, 100 g kokosového cukru (nebo obyčejného cukru), lžičku skořice, lžičku mleté vanilky, lžičku strouhané citrónové kůry, dvě lžičky kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody.
Ve druhé nádobě rozšleháme tři celá vejce, 100 g rozpuštěného rostlinného másla a 250 ml jablečného moštu. Vlijeme k mouce, krátce, ale důkladně promícháme a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané jablko. Nalijeme do vymaštěné a vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 stupních 40 minut.




2 komentáře:

  1. Nebyla v receptu opomenuta nějaká ingredience, která obarví bábovku dohněda? Běžně peču z čerstvě namleté celozrnné mouky i kokosového cukru, těsto je vždy tmavší, ale nikdy ne tak tmavé jako na fotce... Nicméně bábovku určitě vyzkouším, vypadá vskutku lákavě a chutně :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, nebyla. Mám opravdu hodně tmavě hnědý kokosový cukr a doma mletá mouka je o poznání tmavší než ta celozrnná z obchodu, tak to možná může být tím. Také domácí mošt je tmavý.

      Smazat