DÝNĚ PO MAROCKU

Marocký šmak tomuhle jídlu dodává koření Ras el Hanout. Seženete ho ve speciálkách s kořením a já vám doporučuji si ho pořídit, dodá obyčejným jídlům neobyčejnou vůni a chuť.
Večer předem namočíme 150 g červených fazolí a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, vmícháme lžíci koření Ras el Hanout a po chvíli jednu dýni hokaido nakrájenou na kostičky, uvařené a scezené fazole, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Pokud je třeba můžeme trošku podlít vodou z fazolí. Pět minut před koncem varu vmícháme 150 g hrášku, lžíci máku a sběračku rostlinného mléka nebo smetany. Podáváme s dušenou rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat