Hlívu máme u nás doma velmi rádi. Tento guláš je moc dobrý i z hřibů, ale vinou letošního sucha se jich asi nedočkáme.
Na dvou lžících oleje necháme změknout 4 pokrájené cibule. Přidáme lžíci kmínu a drcený pepř podle chuti. Pokrájíme na nudličky 600 g hlívy a přidáme ji k cibuli. Opékáme, dokud houby neztratí většinu svého objemu. Okořeníme lžící sladké papriky a lžící uzené papriky, vmícháme červenou papriku a 200 g tofu, oboje nakrájené na kostičky. Podlijeme 500 ml vody, osolíme a dusíme 30 minut. Zahustíme třemi lžícemi strouhaného černého chleba a dochutíme umeoctem (nebo jablečným octem) a utřeným stroužkem česneku; případně dosolíme. Podáváme s chlebem, knedlíkem nebo kolínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat