I z obyčejné cibule se dá vykouzlit výtečná omáčka k těstovinám, vyzkoušejte!
Na dvou lžících oleje (použila jsem olej z naložených sušených rajčat) necháme změknout tři velké cibule nakrájené na půlkolečka a 4 stroužky česneku nakrájené na plátky. Vmícháme 50 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, osolíme, a 20 minut spíš dusíme než smažíme na mírném ohni. Přidáme jednu pokrájenou cuketku menšího vzrůstu a čerstvé bylinky – ideálně oregano, šalvěj, saturejku a bazalku a dusíme ještě 5 minut. Zjemníme 100 ml ovesné smetany, ideálně domácí. Nakonec vmícháme hrst kaparů, které lze v nouzi nahradit nakrájenými kyselými okurkami.
To je trochu jako sekyrková polívka :-)
OdpovědětVymazatSušená rajčata v oleji, vlašské ořechy a voňavé bylinky dodají i sekyrkové polévce nádech luxusu :)
Vymazat