OMÁČKA Z HLÍVY A RAJČAT

Bezvadná omáčka k těstovinám, knedlíkům nebo nokům.
Do pekáčku nakrájíme půl kila rajčat, 300 g hlívy a jednu cibuli. Promícháme s Bambovou solí (nebo jinou oblíbenou kořeněnou solí) a 2 lžícemi olivového oleje. Přiklopíme a pečeme při 200 stupních půl hodiny a pak ještě půl hodiny bez pokličky. Pekáček postavíme na plotnu a vmícháme 400 ml vody, ve které jsme dohladka rozmíchali 2 lžíce hladké kukuřičné mouky. Pět minut vaříme a přidáme 3 lžíce rostlinné zakysané smetany a svazek nakrájené pažitky. Prohřejeme.


4 komentáře:

  1. Používáte kokosovou zakysanku z Lidlu?Děkuji.Světlana🌱

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, jsem nadšená z tohohle receptu na omáčku z hlívy a rajčat. Mám ráda recepty, které kombinují sezónní suroviny a jsou zdravé. Vždycky se snažím najít nové způsoby, jak připravit něco nového pro svou rodinu, a tenhle recept se rozhodně zdá být tím pravým. Co si myslíte, že dělá tuto omáčku z hříbků a rajčat tak vynikající? Máte nějaké tipy, jak by se dala ještě vylepšit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, souhlasím, že suroviny jsou fakt základ. Hlíva a rajčata spolu vytvářejí harmonickou kombinaci, které jsou vyvážené. Pokud má někdo rád jemnou houbovou chuť, tak hlíva je jedinečná ingredience do jakéhokoliv jídla. Jen bych doporučila na její vaření kvalitní nádobí s nepřilnavým povrchem, aby se nepřichytla. Já mám nejlepší zkušenost s titanovým nádobím.

      Vymazat