CUKETA A KVĚTÁK PODLE DJ SMAŽÁKA

DJ SMAŽÁK Mám známosti mezi celebritami Emotikona smile


Je to takový vytuněný květákový mozeček.

Rozmixujeme 100 g sušených rajčat naložených v oleji, 100 g černých oliv, 6 stroužků česneku, dvě lžíce panenského olivového oleje, sůl, snítku libečku, čerstvě mletý pepř a 200 g marinovaného nebo uzeného tofu. Necháme v chladu odležet.
Květák rozebereme na růžičky a vaříme jej pět minut v osolené vodě spolu se snítkou libečku. Scedíme a necháme okapat. Jednu cuketu nastrouháme nahrubo, trochu osolíme a necháme vypotit v cedníku. Na dvou lžících olivového oleje osmahneme pokrájenou cibuli a lžíci koření na tajines (nebo jiného orientálního koření, jaké máme rádi). V míse promícháme uvařený květák, cuketu a cibulku a necháme asi půl hodiny odpočinout. Vmícháme 4 vejce rozšlehané v 250 ml mandlové smetany a směs navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Pečeme při 200 stupních 30 – 45 minut, vyjmeme, povrch potřeme tapenádou z oliv a rajčat a posypeme 100 g předem namočených mletých vlašských ořechů. Dopečeme dokřupava ještě pár minut. Podáváme s chlebem, vařenými brambory nebo jen tak samotné se zeleninou.

více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat