Při nákupu čínských nudlí dbejte na složení, jako ostatně u nákupu čehokoliv dalšího. Pravé čínské nudle by neměly obsahovat nic jiného než mouku (pšeničnou nebo rýžovou), sůl a vodu.
Půl kila přírodního tofu vymačkáme, abychom jej zbavili vody, nakrájíme na špalíčky a promícháme s pěti lžícemi shoyu. Necháme alespoň půl hodiny odpočívat.
V pánvi WOK rozehřejeme tři lžíce sezamového oleje, přidáme 6 malých rozčtvrcených cibulek, zasypeme lžící třtinového cukru a pět minut opékáme, přidáme tři pokrájené kapie, okořeníme mletým zázvorem, chilli a půl lžičkou mangového prášku (místo něho můžeme použít na konci vaření citrónovou šťávu) a pět minut mícháme. Vložíme tofu a 100 g rajského protlaku a ještě dalších pět minut dusíme.
Půl kila čínských nudlí připravíme podle návodu na obalu, scedíme, vmícháme k tofu a prohřejeme.
více ZDE
Fantazie
OdpovědětVymazat