Půl kila mladé cukety nastrouháme nahrubo i se slupkou, necháme chvíli odstát a vymačkáme z ní vodu. Promícháme s 60 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 40 g datlového sirupu, 2 lžícemi sušeného mandlového mléka, 50 g slunečnicového oleje, 200 g polohrubé mouky, 2 lžícemi kakaa, 2 lžícemi slunečnicových semínek a lžící kypřicího prášku. Rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Vyjmeme a posypeme 300 g červeného rybízu. Vrátíme do trouby a ještě 20 minut dopečeme.
Ze 400 ml ovesného mléka, tří lžic cukru a sáčku vanilkového pudingu uvaříme hustý krém, který rozetřeme na upečený koláč. Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout.
více ZDE
Budu muset alternovat pár ingrediencí :-) ale vyzkouším. Děkuji za tip.
OdpovědětVymazatNádhera, ten rozhodně zkusím! Je možné ho zamrazit? Rodina rybíz bohužel nemusí, narozdíl ode mne... děkuji.
OdpovědětVymazatTo nevím, já moučníky nemrazím, ale zkuste to :)
VymazatDobrý den, můžu použít něco jiného místo sušeného mandlového mléka, případně ho vynechat?
OdpovědětVymazatDobrý den, ano, můžete.
Vymazat