CUKETOVÝ KOLÁČ S RYBÍZEM

Půl kila mladé cukety nastrouháme nahrubo i se slupkou, necháme chvíli odstát a vymačkáme z ní vodu. Promícháme s 60 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 40 g datlového sirupu, 2 lžícemi sušeného mandlového mléka, 50 g slunečnicového oleje, 200 g polohrubé mouky, 2 lžícemi kakaa, 2 lžícemi slunečnicových semínek a lžící kypřicího prášku. Rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Vyjmeme a posypeme 300 g červeného rybízu. Vrátíme do trouby a ještě 20 minut dopečeme.
Ze 400 ml ovesného mléka, tří lžic cukru a sáčku vanilkového pudingu uvaříme hustý krém, který rozetřeme na upečený koláč. Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout.


více ZDE

5 komentářů:

  1. Budu muset alternovat pár ingrediencí :-) ale vyzkouším. Děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, ten rozhodně zkusím! Je možné ho zamrazit? Rodina rybíz bohužel nemusí, narozdíl ode mne... děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, můžu použít něco jiného místo sušeného mandlového mléka, případně ho vynechat?

    OdpovědětVymazat