Podle Romana Uhrina.
Vařila jsem pro 8 osob, tak si asi budete muset suroviny zredukovat Emotikona smile
V pánvi WOK rozehřejeme tři lžíce oleje a necháme na něm změknout čtyři cibule nakrájené na půlkolečka. Přidáme tři červené papriky nakrájené na kostičky, zasypeme lžící kari koření, lžící bazalky, dvěma lžícemi sypkého bujónu (např. Wurzl) a ještě několik minut společně mícháme. Přidáme tři malé nebo dva větší květáky rozebrané na malé růžičky a zalijeme 125 ml horké vody. Promícháme a necháme pod pokličkou 15 minut dusit. Mezitím připravíme omáčku: do mixéru vložíme 3 zelené papriky, 3 lžíce lahůdkového droždí, 4 lžíce slunečnicového semínka, lžíci bramborového škrobu a 150 ml vody. Rozmixujeme dohladka a nalijeme do pánve k zelenině. Vaříme společně 3 – 5 minut. Odstavíme a vmícháme cibulovou nať nebo pažitku, podle chuti osolíme. Podáváme s dušenou rýží, těstovinami nebo knedlíkem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat