V mixéru rozmixujeme 200 g müsli spolu s 50 g kokosového oleje, 100 ml ovesného mléka a 70 g celozrnné špaldové mouky. Vzniklé těsto vtlačíme prsty do vymaštěné rozevírací dortové formy (prům. asi 24 cm) a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 25 minut. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.
Do mixéru vložíme 1 kg vypeckovaných černých třešní, 6 lžic rozehřátého kokosového oleje a rozmixujeme dohladka. Do 500 ml ovesného mléka namočíme na půl hodiny dvě tyčinky agaru (koupíte jej v obchodě se zdravou výživou) a poté dáme vařit – za stálého míchání se musí agar rozpustit. Odstavíme a vmícháme 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru) a přidáme do mixéru k třešním. Společně rozmixujeme a 2/3 nalijeme na upečený dortový korpus. Do zbylé třetiny náplně v mixéru přidáme dvě lžíce kakaa a ještě dobře pomixujeme. Spirálovitě nalijeme na dort a dáme do chladu na 15 minut. Mezitím rozpustíme lžíci kokosového oleje a 20 g hořké bezmléčné čokolády. Namáčíme třešně se stopkou a zdobíme jimi dort. Necháme v chladu do druhého dne ztuhnout.
více ZDE
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké musli jste pro výrobu těsta použila? Předem děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazatDobrý den, obyčejné ovocné Emco, které se nedá normálně jíst, dcera jej dostala a nechtěly jsme ho vyhodit :)
Vymazat