KYNUTÝ RYBÍZOVÝ KOLÁČ

V míse promícháme 180 g celozrnné špaldové mouky, 320 g polohrubé mouky, špetku soli, 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru) a jeden sáček instantního droždí. Přidáme jeden rozmačkaný banán smíchaný se 100 ml slunečnicového oleje a 300 ml vlažného ovesného mléka. Dobře vařečkou zpracujeme těsto a rozetřeme jej na vymaštěný plech. Posypeme 600 g rybízu a necháme zakryté v teple hodinu kynout. Připravíme posypku z ovesných vloček, rýžového sirupu a slunečnicového oleje a ozdobíme vykynutý koláč. Pečeme při 180 stupních asi 30 - 45 minut. Koláč je méně sladký, můžete ho na talíři ocukrovat nebo pokapat sirupem. Nebo ho upéci se sladším ovocem :)


více ZDE

2 komentáře:

  1. Zdravím Vás, mohu ovesné mléko nahradit normálním ve stejném poměru? díky, Eva st,

    OdpovědětVymazat