ŠPENÁTOVÉ ROHLÍČKY

V míse promícháme 200 g pohankové mouky, 300 g hladké bílé mouky a lžičku soli. V jiné nádobě rozmícháme 200 g rozmraženého, nadrobno nasekaného špenátu, 4 lžíce panenského olivového oleje a 200 ml ohřátého rostlinného mléka (já použila konopné, které se při zahřátí sráží, ale to těstu nevadí). Do vzniklé kaše rozmícháme 30 g čerstvého droždí a vlijeme ji k mouce. Zpracujeme důkladně hladké, pružné a nelepivé těsto, které potřeme olejem a necháme 45 minut kynout v zakryté míse. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, dobře prohněteme a vyválíme z něho asi centimetrovou placku, kterou rozkrájíme asi na 20 – 25 trojúhelníků. Každý trojúhelník stočíme a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rostlinným mlékem se špetkou kurkumy, posypeme gomasiem a pečeme při 200 stupních asi 20 – 25 minut.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Tak ty mě lákají i ten banánový chlebíček předtím. Díky. Slávka

    OdpovědětVymazat