Moc dobré a jednoduché jídlo.
Jedno velké nebo dvě menší hlávky čínského zelí rozebereme na jednotlivé listy. Košťály vykrájíme a pokrájíme je zvlášť na nudličky, měkké lístky nakrájíme také a dáme je stranou. V pánvi WOK rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a necháme na něm změknout cibuli nakrájenou na půlkolečka a pokrájené košťály. Přidáme čtyři stroužky česneku, nakrájeného nebo utřeného, lžičku sušeného zázvoru a půl lžičky drcené chilli papričky. Společně opékáme asi pět minut, občas promícháme. Přidáme listy ze zelí a na kostičky nakrájených 200 g smaženého tempehu. Ochutíme dvěma lžícemi shoyu a dusíme společně ještě pět minut, než zelí ztratí na objemu a zmenší se asi na polovinu.
Půl kila čínských bezvaječných nudlí (kvalitní čínské nudle obsahují pouze mouku a vodu) uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a vmícháme do pánve. Chvíli společně opékáme a ihned horké podáváme.
více ZDE
Čínské nudle máme rádi, zařazuji k receptům na vyzkoušení ;-).
OdpovědětVymazatÁla
Výtečný a rychlý :)
OdpovědětVymazat