Asi kilovou dýni hokaido rozkrájíme na osminky a vybereme semínka. Narovnáme ji na plech nebo do pekáčku a pečeme hodinu při 200 stupních. Necháme vychladnout a rozmixujeme společně s 200 ml zeleninového vývaru a 200 ml kokosové smetany.
Půl kila jasmínové rýže uvaříme obvyklým způsobem tak, jak jsme zvyklí.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce sezamového oleje a deset minut na něm zvolna opékáme tři pokrájené cibule, přidáme čtyři stroužky utřeného česneku a polévkovou lžíci nastrouhaného zázvorového kořene. Okořeníme chilli papričkou a ještě pět minut společně dusíme. Přidáme dýňové pyré, osolíme, okyselíme šťávou z poloviny citrónu a promícháme s rýží.
Můžeme podávat jen tak nebo jako přílohu k pečenému tempehu a se zeleninovým salátem.
více ZDE
Právě jsem dovařila... je to výborné. Moc děkuji za recept :-)
OdpovědětVymazatDoporučuji, moc výborné.
OdpovědětVymazatEVIČKO,už jsem tuto rýži dělala a je výborná.Chtěla bych ji dnes udělat,ale mám jen kokosové mléko v plechovce,dá se místo kokosového krému :-)?
OdpovědětVymazatano, použijte jen tu tuhou část, která se oddělí, když plechovku necháte pár hodin v chladničce
VymazatPardon,místo kokosové smetany :-)
OdpovědětVymazat