OSTRUŽINOVÝ DORT S TOFU

100 g nastrouhaných nebo pomletých kešu oříšků smícháme se 150 g pomletých špaldových vloček, 50 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), lžičkou kypřicího prášku a 80 g oleje. Vznikne drobenka, jejíž dvě třetiny vtlačíme do vymaštěné rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Potřeme tofu krémem, který připravíme tak, že rozmixujeme dohladka 500 g přírodního tofu, balíček (200 g) kokosového krému v bločku, jenž necháme předem změknout ve vodní lázni, 200 ml kokosové smetany, 100 g rýžového sirupu, šťávu z jednoho citrónu a 3 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu. Poklademe 400 g ostružin, které mírně rukou zatlačíme do krému a posypeme zbytkem drobenky, kterou také mírně přitlačíme. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Krájíme až zcela vychladlé.



Žádné komentáře:

Okomentovat