Asi 10 – 15 sušených hub shiitake namočíme na dvě hodiny do teplé vody, vyždímáme je a pokrájíme.
Kilo dýně nastrouháme na nudličky a osmahneme na cibuli a oleji. Osolíme a dáme prozatím stranou. 750 g proschlého světlého pečiva (já použila svůj světlý kváskový chleba, ale můžete použít i kupované pečivo, pokud vám nevadí) nakrájíme na kostičky a namočíme jej do 500 ml osoleného ovesného mléka, do kterého jsme rozkvedlali 5 vajec. Necháme nabobtnat alespoň půl hodiny.
V pánvi po dýni rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájených 200 g marinovaného tofu a pokrájené shiiaake. Okořeníme kmínem a deset minut opékáme. Promícháme s pečivem a dýní a navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Pečeme při 200 stupních dozlatova a si 45 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat