Mám v oblibě různé „eintopfy“ - zužitkujete zásoby nebo úrodu podle sezóny, můžete dobře experimentovat, většinou na tom nemůžete nic pokazit, je toho dost a neumažete tolik nádobí Emotikona smile
Tři pórky očistíme, rozkrojíme podélně na poloviny a ty nakrájíme na centimetrové špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a pórek na něm deset minut dusíme za občasného promíchání. Dvě červené kapie nakrájíme na proužky a přidáme je do pánve k pórku. Dusíme dalších deset minut a přidáme jednu středně velkou cuketu nakrájenou na kostičky, okořeníme oblíbeným kořením (já použila lžíci kari), osolíme a promícháme. Nakonec přidáme 250 g pohankového bulguru a vše zalijeme 600 ml zeleninového vývaru. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a zvolna dusíme pod pokličkou asi 7 – 8 minut. Plotýnku vypneme a necháme ještě 10 minut dojít.
Miluji zeleninu na všechny možné způsoby. Jen ti moji chlapi chtějí občas taky maso, ale to vůbec nevadí, dá se přidat kdykoli kamkoli. Vaše recepty jsou prostě skvělé.
OdpovědětVymazatÁla