ŠPAGETY S LETNÍ OMÁČKOU

pro 8 osob
Na 4 lžících olivového oleje osmahneme čtyři pokrájené cibule. Přidáme najemno nastrouhané 3 mrkve a pár minut společně opékáme. 750 g rajčat spaříme, oloupeme, nakrájíme a přidáme je do pánve k mrkvi spolu s nahrubo nastrouhaným 250 g přírodního tofu a 200 g pečeného tempehu. Osolíme a okořeníme oreganem a bazalkou. Dusíme deset minut. V mixéru rozmixujeme 4 papriky, 5 stroužků česneku, svazek čerstvé bazalky, 2 lžíce cukru a 250 ml ovesné smetany. Vzniklou omáčku nalijeme do pánve a krátce povaříme. Vmícháme 5 lžic lahůdkového droždí, případně dosolíme podle chuti. Podáváme se semolinovými špagetami.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat