V míse promícháme 100 g pohankové mouky, 100 g hladké bílé pšeničné mouky, špetku soli, 50 g kakaa, 80 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 2 lžičky kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. Zvlášť rozmícháme 200 ml ovesného mléka s polévkovou lžící Hrašky a 100 ml slunečnicového oleje a směs vlijeme do mísy k mouce. Dobře promícháme a těsto rozetřeme do vymaštěné koláčové formy s vyšším okrajem (nebo dortové formy) a poklademe rozpůlenými švestkami. Pečeme při 170 stupních 40 minut. V rendlíku přivedeme za stálého míchání k varu 30 g kokosového oleje a 50 g datlového sirupu. Vlijeme 3 lžíce kakaa a 30 g bramborového nebo kukuřičného škrobu dobře rozmíchaného v 200 ml vody. Vaříme několik minut do zhoustnutí, stále intenzivně mícháme! Rozetřeme na upečený koláč, posypeme drcenými kakaovými boby a kokosovými lupínky a ozdobíme datlovým sirupem. Necháme vychladit.
více ZDE
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatDobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by šla Hraška něčím nahradit? děkuji
OdpovědětVymazatDobrý den, pokud nejste vegan, tak vejcem.
VymazatFungovalo by to i s rozmackanym bananem misto hrasky? Vypada to velmi lakave! :)
OdpovědětVymazatVyzkoušejte to a dejte vědět jaké to bylo :)
Vymazat