KAKAOVÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S POLEVOU

V míse promícháme 100 g pohankové mouky, 100 g hladké bílé pšeničné mouky, špetku soli, 50 g kakaa, 80 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 2 lžičky kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. Zvlášť rozmícháme 200 ml ovesného mléka s polévkovou lžící Hrašky a 100 ml slunečnicového oleje a směs vlijeme do mísy k mouce. Dobře promícháme a těsto rozetřeme do vymaštěné koláčové formy s vyšším okrajem (nebo dortové formy) a poklademe rozpůlenými švestkami. Pečeme při 170 stupních 40 minut. V rendlíku přivedeme za stálého míchání k varu 30 g kokosového oleje a 50 g datlového sirupu. Vlijeme 3 lžíce kakaa a 30 g bramborového nebo kukuřičného škrobu dobře rozmíchaného v 200 ml vody. Vaříme několik minut do zhoustnutí, stále intenzivně mícháme! Rozetřeme na upečený koláč, posypeme drcenými kakaovými boby a kokosovými lupínky a ozdobíme datlovým sirupem. Necháme vychladit.


více ZDE

5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by šla Hraška něčím nahradit? děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Fungovalo by to i s rozmackanym bananem misto hrasky? Vypada to velmi lakave! :)

    OdpovědětVymazat