JOGURTOVÝ DORTÍK S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

100 g změklého rostlinného másla (např. Cocovit) utřeme do pěny se 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), vmícháme 220 g sojového jogurtu. V míse promícháme 300 g polohrubé mouky, 80 g bramborového nebo kukuřičného škrobu, lžičku mleté vanilky, dvě lžičky kypřicího prášku, ½ lžičky jedlé sody a špetku soli. Vmícháme jogurtovou směs a vzniklé tužší těsto rozetřeme do vymaštěné menší (20 cm) dortové formy. Pečeme při 170 stupních 35 minut. Necháme vychladnout a potřeme čokoládovou polevou (3 lžíce rozehřátého kokosového oleje, 3 lžíce datlového sirupu, 3 lžíce kakaa). Ozdobíme ovocem (borůvky, maliny...) a necháme ztuhnout.
Můžeme dort rozříznout a plnit krémem nebo potřít zavařeninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat