KVĚTÁK S POHANKOU A TOFU

Mému muži to příliš nechutnalo, já jsem si přidala. Z toho vidíte, jak se mohou chutě opravdu různit a co je pro jednoho pochoutka, jiný nepozře :)
Hlávku květáku rozebereme na růžičky a vaříme 8 minut v páře. 100 g pohanky zalijeme 200 ml vody, osolíme, přivedeme k varu, vaříme pět minut, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít. 250 g uzeného tofu nakrájíme na kostičky a na oleji je osmahneme dozlatova, odstavíme a vmícháme lžíci shoyu. Květák, pohanku a tofu vložíme do mísy, přidáme 100 g černých oliv a tři naťové cibulky. Vše dobře promícháme a pokud je třeba, dosolíme. Podáváme se salátem.


1 komentář:

  1. Můj muž by se do toho asi taky nehrnul, ale já se domnívám, že kombinace takových dobrých věcí musí být výborná! :)

    OdpovědětVymazat