GULÁŠ ZE SEITANU

Domácí výroba seitanu je velmi snadná, recept najdete zde. Z kila mouky dostanete půl kila seitanu.
Na třech lžících oleje necháme zesklovatět tři velké cibule nakrájené nahrubo, zasypeme dvěma lžícemi mleté papriky a lžičkou kmínu. Po chvíli přidáme 600 g seitanu pokrájeného na kostky, 70 g rajského protlaku, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou, podlijeme 500 ml zeleninového vývaru (můžeme použít vývar, ve kterém jsme vařili seitan) a dusíme 30 – 40 minut. V 500 ml vývaru rozmícháme dohladka 80 g hladké kukuřičné mouky, vlijeme do guláše a pět minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme 2 lžíce shoyu. Podáváme s kolínky, knedlíkem nebo chlebem.



Žádné komentáře:

Okomentovat