POLENTOVÝ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM

Máte chuť na něco podobného pizze a nechce se vám dělat kynuté těsto? Polenta poslouží stejně dobře a je navíc zdravější než pšeničná mouka. Já si tenhle jednoduchý způsob docela oblíbila.
Do rendlíku se silným dnem nalijeme půl litru vody, osolíme, opepříme, přidáme 150 g kukuřičné polenty, utřený stroužek česneku, tři lžíce strouhaného veganského sýra, lžíci olivového oleje a 100 g nakrájeného a spařeného špenátu. Přivedeme k varu a vaříme asi deset minut do zhoustnutí za častého míchání. Kaši rozetřeme do vymaštěného pekáčku nebo na plech a necháme ztuhnout. Potřeme 80 g rajského protlaku, poklademe 300 g pokrájeného, spařeného a osoleného špenátu, 200 g na kostičky nakrájeného lahůdkového tofu a 80 g strouhaného veganského sýra. Nakonec pokapeme 200 ml mandlové smetany a pečeme při 180 stupních asi hodinu.


Žádné komentáře:

Okomentovat