RÝŽOVÝ SALÁT SE ZELÍM

Na půl hodiny namočíme asi 10 cm řasy kombu do vody, poté ji nakrájíme na kousky. V rozehřáté pánvi wok osmahneme na lžíci oleje lžíci strouhaného zázvoru a lžičku ostrého koření ras el hanout (můžeme použít i jiné oblíbené pálivé koření). Přidáme 450 g zelí nakrájeného na kostičky, 250 g mrkve nakrájené na špalíčky a kombu. Za častého míchání opékáme asi patnáct minut do poloměkka, zelenina musí zůstat křupavá. Hotovou směs ochutíme shoyu. 
300 g rýže basmati uvaříme obvyklým způsobem, jak jsme zvyklí a vmícháme ji k zelenině spolu se třemi lžícemi kaparů. Hojně sypeme jarními bylinkami. Salát můžeme jíst teplý i studený.


Žádné komentáře:

Okomentovat