KAPUSTOVÉ LASAGNE

Tenhle recept najdete v čísle 1/2017 časopisu Apetit Veggie. Shodou okolností mám v něm i rozhovor :)
Hlávku kapusty nakrájíme na nudličky a krátce ji osmahneme na dvou lžících oleje ve velké pánvi. Přidáme 70 g pokrájených sušených rajčat naložených v oleji, osolíme, opepříme, podlijeme 500 ml ovesného mléka a dusíme deset minut. 
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou červenou cibuli a nasekaný stroužek česneku, vmícháme jeden malý rajský protlak (70 g) a vrchovatou lžíci hladké kukuřičné mouky. Zalijeme 250 ml ovesného mléka a 250 ml ovesné smetany, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Krátce povaříme do zhoustnutí.
Na suché pánvičce opražíme tři lžíce piniových semínek a tři lžíce ovesných vloček, dáme stranou. Na třech lžících oleje necháme zesklovatět červenou cibuli nakrájenou na kostičky, zasypeme lžící rapadury (nebo cukru) a necháme zkaramelizovat. Vmícháme piniová semínka s vločkami a ještě chvilku opékáme.
Do pekáčku vrstvíme omáčku, lasagne, kapustu, omáčku, lasagne, kapustu, omáčku, lasagne, kapustu, omáčku a opečenou směs s vločkami. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut dozlatova.



2 komentáře:

  1. děkuji za vynikající recept! Když mám chut na něco dobrého, zaboursím na Váš blog a nikdy nemohu říct, že mi to nechutnalo...toto bylo vynikající!!!
    Jana

    OdpovědětVymazat