SLADKOKYSELÁ PEČENÁ ZELENINA


Pečenou zeleninu asi děláváme všichni, mě v téhle verzi zaujala chuť balzamikového octa a dipu k tomu.
Dva batáty, 5 pastináků nebo petrželí a 5 mrkví očistíme a nakrájíme (můžeme klidně přidat i červenou řepu). V zapékací míse promícháme se 3 – 4 lžícemi olivového oleje, solí, pepřem, chilli, 3 lžícemi krémového balzamikového octa a několika snítkami čerstvého rozmarýnu. Pečeme doměkka za občasného promíchání při 180 stupních.
Dip: 350 g silken tofu rozmixujeme dohladka se šťávou z půlky citrónu, 3 stroužky česneku, lžičkou rýžového sirupu, lžící olivového oleje a solí a vmícháme posekané bylinky – pažitku, bazalku, mátu, brotan a šantu (nebo bylinky podle vlastní chuti). Podáváme se šťouchanými brambory.


Žádné komentáře:

Okomentovat